Επιλογές για τα πορτάκια ντουλαπιών κουζίνας

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές και προτάσεις για πορτάκια κουζίνας, είτε αυτές αφορούν το υλικό κατασκευής είτε το στυλ που επιθυμούμε είναι: 

  1. Μελαμινικά
  2. Βακελιτικά
  3. Ταμπλαδωτά
  4. Καπλαμάς
  5. Ακρυλικά – Γυαλιστερά
  6. Ξύλο
  7. προφίλ GOLA
  8. Βιτρίνες αλουμινίου
  9. Κοτετσόσυρμα – Βιεννέζικη ψάθα
ανακαίνιση-σπιτιού-Αθήνα

1. Μελαμινικά

Η πιο δημοφιλής επιλογή για τα πορτάκια των ντουλαπιών της κουζίνας είναι η μελαμίνη. Βασικό πλεονέκτημα η μεγάλη ποικιλία σε χρωματισμούς και αποχρώσεις. Αποτελεί τη πιο οικονομική λύση καλύπτοντας όλες τις βασικές απαιτήσεις.

2. Βακελιτικά (HPL)

Ο βακελίτης ή high pressure laminate είναι στην πραγματικότητα στρώσεις χαρτιού εφαρμοσμένες και κολλημένες με φαινολική ρητίνη με τη μέθοδο υψηλής πίεσης. Είναι ένα ανώτερο ποιοτικά υλικό με μεγάλη αντοχή στις γρατσουνιές, τις υψηλές θερμοκρασίες και τα χτυπήματα. 

πορτακια-κουζινας

3. Ταμπλαδωτά

Αποτελεί ιδανική λύση για να έχουμε την εικόνα μίας κλασικής κουζίνας. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε σχέδια κορνίζας και μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα υλικά κατασκευής πορτών των ντουλαπιών. 

4. Καπλαμάς

Αν θέλουμε τα πορτάκια της κουζίνας να μοιάζουν με φυσικό ξύλο αλλά σε αρκετά χαμηλότερη τιμή, το ιδανικό υλικό είναι ο καπλαμάς. Πρόκειται για λεπτά φύλλα ξύλου που συγκολλώνται σε ξύλινες επιφάνειες τύπου MDF.

5. Ακρυλικά – Γυαλιστερά

Είναι ένα εντυπωσιακό υλικό που προσδίδει πολυτέλεια σε μία κουζίνα. Επιπλέον είναι πολύ ανθεκτικό σε γρατσουνιές και υγρασία, με μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα.  

ανακαίνιση-κουζίνας

6. Ξύλο

Είναι μια διαχρονική και αναγνωρισμένη πρόταση για όσους θέλουνε η κουζίνα τους να αποπνέει κύρος, αλλά και διαθέτουν το ανάλογο budget. Τα πορτάκια μπορούν να περαστούν με διάφανη βαφή ή λάκα. Το πιο σύνηθες ξύλο που χρησιμοποιείται είναι ο δρυς. 

7. Προφίλ GOLA

Τα συστήματα αλουμινίου GOLA είναι μια επιλογή που επιτρέπει το άνοιγμα των ντουλαπιών και συρταριών χωρίς τη χρήση πόμολου. Το κέρδος που έχουμε, εκτός από τη πολυτέλεια και το  στυλ που δίνει στη κουζίνα μας, είναι ότι δε χρειάζεται να τρυπήσουμε τα πορτάκια των ντουλαπιών. 

πορτακια-ντουλαπιών-κουζίνας

8. Βιτρίνες Αλουμινίου

Για όσους θέλουν μία διαφορετική και φρέσκια πινελιά στη κουζίνα τους μία καλή πρόταση  είναι οι βιτρίνες αλουμινίου. Μπορούμε να παίξουμε με τους χρωματισμούς του πλαισίου αλουμινίου αλλά και με το γυαλί της βιτρίνας (χρωματιστά, αμμοβολή, διάφορα σχέδια). Κατασκευάζονται σε όλες τις διαστάσεις.

9. Κοτετσόσυρμα – Βιεννέζικη ψάθα

Τέλος, άλλες επιλογές για να κάνετε τη κουζίνα σας πρωτότυπη και ξεχωριστή είναι να τοποθετήσετε σε κάποιο/α πορτάκι ντουλαπιού ιδιαίτερα υλικά όπως το κοτετσόσυρμα και η βιεννέζικη ψάθα.

Για την ανακαίνιση της κουζίνας σας, μπορείτε να δείτε εδώ ολοκληρωμένη προσφορά από την εταιρεία μας, με τις εργασίες και το κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις επικοινωνήστε μαζί μας.