10 Ιδέες Ανακαίνισης-Διακόσμησης του μπάνιου (updated 2021)

Ευτυχώς το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο που το στυλ του δε χρειάζεται να συμβαδίζει με το υπόλοιπο ύφος του σπιτιού μας. Έτσι ο ορίζοντας που ανοίγεται για τις ιδέες ανακαίνισης μπάνιου αλλά και τη διακόσμησή του,  είναι απέραντος! Πειραματιστείτε με την αισθητική και παράλληλα κάντε το μπάνιο σας λειτουργικό και “έξυπνο”. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συνήθως είναι το μέγεθός του. Πάντα όμως υπάρχουν λύσεις: 

ανακαίνιση-μπάνιου
  1. Μη φοβάστε το χρώμα στο μπάνιο. Δώστε χρώμα στους τοίχους, στα έπιπλα και στα αξεσουάρ! Εναλλακτικά επιλέξτε ένα έντονο χρώμα για ένα έπιπλο στο φόντο ενός λευκού μπάνιου. 
ανακαινιση-σπιτιου-φωτογραφιες

2. Βρείτε τις κατάλληλες κατασκευές-έπιπλα ανάλογα με τις διαστάσεις του μπάνιου σας, για να “κρύψετε” το πλυντήριο και να κερδίσετε πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους.  

ανακαινιση-μπανιου
ανακαίνιση-μπάνιου

3. Διαφοροποιήστε  ένα τοίχο (συνήθως αυτόν που βρίσκεται ο νιπτήρας ή ντουζιέρα). Μία επιλογή από πέτρα δίνει άλλον αέρα και φινέτσα. Επίσης μπορείτε να βάλετε μια ταπετσαρία ή απλά ένα διαφορετικό πλακάκι.

anakainisi mpaniou

4. Αν έχετε τη δυνατότητα, δημιουργήστε παράθυρο ή μεγαλώστε αυτό που ήδη υπάρχει. Το φυσικό φως και ο αερισμός του μπάνιου είναι στοιχεία αναντικατάστατα! Θα σας γλυτώσει από δυσάρεστες μυρωδιές, προβλήματα υγρασίας και θα σας φτιάξει τη διάθεση! Εναλλακτικά σκεφτείτε τη λύση του υαλότουβλου.

ανακαίνιση-μπάνιου
ανακαίνιση-μπάνιου

5. Χρησιμοποιήστε κατασκευές με A-Block ή γυψοσανίδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε ράφια σε διάφορα σχέδια ή να τροποποιήσετε την οροφή. Στη συνέχεια είναι εύκολο να τοποθετήσετε κρυφό φωτισμό.

ανακαίνιση-μπάνιου
ανακαίνιση-μπάνιου

6. Σε ένα μικρό μπάνιο μπορούμε να κινηθούμε αποκλειστικά στο λευκό χρώμα. Λευκά πλακάκια τοίχου και δαπέδου, λευκά είδη υγιεινής και σίγουρα λευκό φωτισμό. Θα μεγαλώσουμε το χώρο μας και θα απογειώσουμε την αισθητική του.  Ίσως μία πινελιά από ξύλο βοηθήσει ακόμη περισσότερο! 

7. Μία άλλη ιδέα στην ανακαίνιση του μπάνιου μας, είναι οι διπλοί νιπτήρες που μπορούν να συνδυαστούν με πολλαπλούς καθρέφτες. Και επειδή ο φωτισμός πάντα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, εδώ μπορεί να μπει από πίσω τους.

ανακαίνιση-μπάνιου
ανακαίνιση-μπάνιου

8. Αν τα οικονομικά μας το επιτρέπουν, ένα πλακάκι από γρανίτη είναι διαχρονικά ο ορισμός της πολυτέλειας. Οι αποχρώσεις σκούρες ή ανοιχτές είναι θέμα προσωπικού γούστου.

9. Τακτοποιήστε το χώρο σας. Έχουμε τη τάση να ακουμπάμε τα πράγματα παντού στο μπάνιο. Είτε από κακή συνήθεια είτε από έλλειψη χώρου. Μια καλή πρακτική είναι τα μικρά ένθετα συρταράκια, που μπορούνε να τοποθετηθούν παντού (κυρίως στα συρτάρια του επίπλου) και αποθηκεύουν αρκετά μικροπράγματα.

10. Αν ο χώρος σας είναι μικρός σκεφτείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες ενός καθρέφτη. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε και  σαν πορτάκι κάποιου επίπλου.   

 

Τα είδη υγιεινής έχουν πλέον αλλάξει. Δεν είναι ιδέα αλλά γεγονός! Οι μπανιέρες έχουν δώσει τη θέση τους στις ντουζιέρες και το τζακούζι είναι μια παρωχημένη επιλογή. Οι λεκάνες έχουν γίνει κρεμαστές, τα καζανάκια και οι βρύσες εντοιχισμένα. Οι ιδέες ανακαίνισης μπάνιου ανανεώνονται συνεχώς. Επιλέξτε εσείς αυτό που σας ταιριάζει. Εξ άλλου οι τάσεις και η μόδα πάντα θα αλλάζουν!

ανακαίνιση-μπάνιου
ανακαίνιση-μπάνιου

Ο κατάλογος με τις ιδέες ανακαίνισης μπάνιου, τελειώνει εκεί που τελειώνει και η φαντασία μας!

Για οποιαδήποτε απορία έχετε που αφορά την ανακαίνιση του σπιτιού σας είμαστε στη διάθεσή σας!