Ανακαίνιση κατοικίας 75 τ.μ.

ανακαινιση-σπιτιου-αθηνα
ιδέες-ανακαίνιση σπιτιού

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ

ανακαίνιση-σπιτιού-Αθήνα
ολική-ανακαίνιση-σπιτιού

Οι παραπάνω προτεινόμενες εργασίες είναι ενδεικτικές για ανακαίνιση κατοικιών 75 τ.μ. και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε έργου για τη σωστή λειτουργικότητα και αισθητική του σπιτιού.

Ρίξτε μια ματιά στα έργα μας – Είναι ο καλύτερος τρόπος να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε όταν λέμε ότι στοχεύουμε στην καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής (value for money). 

Κατηγορίες ανακαινίσεων

Μπορούμε να χωρίσουμε τις ανακαινίσεις σε πολλές κατηγορίες. Ολική ή μερική (αναλόγως το μέγεθος και το είδος των εργασιών), οικονομική ή πολυτελής ανακαίνιση (αναλόγως το κόστος των υλικών που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και των αισθητικών κατασκευών/ παρεμβάσεων που θα πραγματοποιήσουμε), εσωτερική ή εξωτερική (αναλόγως το μέρος του σπιτιού που θέλουμε να επιδιορθώσουμε/ ανανεώσουμε) κτλ. Σπανίως όμως η ανακαίνιση του σπιτιού μας μπορεί να ενταχθεί αμιγώς σε μία και μόνο κατηγορία. Κι αυτό γιατί κάθε περίπτωση είναι μοναδική, ενώ οι επιθυμίες, οι απαιτήσεις και οι προϋπολογισμοί ποικίλουν. Ο δικός μας στόχος είναι να σας εξασφαλίσουμε τη καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας – τιμής, τα καλύτερα συνεργεία σε κάθε εξειδίκευση και τη καθημερίνη οργάνωση και επίβλεψη του έργου. 

Οι περισσότερες και κυριότερες εργασίες μιας εσωτερικής ανακαίνισης σπιτιού περιγράφονται στα παραπάνω ολοκληρωμένα πακέτα προσφορών. Επιπλέον εργασίες που δύναται να πραγματοποιηθούν:

 1. Κατασκευή τζακιού
 2. Κατασκευή γυψοσανίδων (είτε για διαχωρισμό δωματίων είτε για αισθητικούς λόγους πχ κρυφός φωτισμός, απόκρυψη παλαιών σωληνώσεων, χαμήλωμα ταβανιού)
 3. Αναβάθμιση εσωτερικής θερμομόνωσης
 4. Προεγκατάσταση κλιματιστικών
 5. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης (εγκατάσταση φυσικού αερίου, αντλία θερμότητας, ενεργειακά τζάκια κτλ)

Εργασίες εξωτερικής ανακαίνισης σπιτιού:

 1. Επισκευές, σοβατίσματα και χρωματισμοί εξωτερικών σημείων του κτηρίου
 2. Συστήματα σκίασης
 3. Περιφράξεις – κάγκελα
 4. Εξωτερική θερμοπρόσοψη
 5. Επισκευή ταράτσας – υπόστεγου
 6. Διαμόρφωση κήπου και έργα πρασίνου

Πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση;

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση: πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού x τετραγωνικών μέτρων; Μία ερώτηση στην οποία κανείς δε μπορεί να δώσει μία υπεύθυνη απάντηση αν δεν έχει δει το σπίτι και δεν έχει συζητήσει μαζί σας τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ένας από τους πληρέστερους οδηγούς για να υπολογίσετε το κόστος της δικής σας ανακαίνισης είναι τα πακέτα προσφορών μας που αναγράφουν αναλυτικά τιμές, εργασίες και τετραγωνικά μέτρα. Κάποιες επιπλέον πληροφορίες που χρείαζεται να γνωρίζετε αναφορικά με τη διακύμανση των τιμών είναι:

 • Οι συρόμενες ντουλάπες είναι 10-20% ακριβότερες από τις ανοιγόμενες.
 • Οι σπατουλαριστοί χρωματισμοί κοστίζουν περίπου το διπλάσιο από τους απλούς.
 • Τα χρωματιστά κουφώματα ανεβάζουν τη τιμή 30-40% σε σχέση με τα λευκά.
 • Τα συρόμενα ή επάλληλα κουφώματα επίσης αυξάνουν τη τιμή 20-30% σε σχέση με τα ανοιγόμενα.
 • Τα ηλεκτρολογικά αποτελούν μια σημαντική εργασία στην ανακαίνιση σπιτιού και το κόστος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί εξ αυτών είναι:
   • Η αλλαγή ή όχι του ηλεκτρολογικού πίνακα
   • Αν θα γίνει αλλαγή όλων των καλωδιώσεων
   • Αν απαιτείται γείωση
   • Το πλήθος των ενισχυμένων παροχών που επιθυμούμε (πχ A/C)
   • Αν επιθυμούμε δίκτυο ή απλή γραμμή internet.

Είδατε κάτι που σας ενδιαφέρει;